La Bergere Group wint eerste IMMENS MVO-prijs Maastricht/Heuvelland

La Bergere Group uit Maastricht heeft maandag 10 maart 2014 de eerste IMMENS MVO-prijs Maastricht-Heuvelland in ontvangst mogen nemen. De uitreiking vond plaats in Centre Ceramique in Maastricht waar in een speciale bijeenkomst, georganiseerd door IMMENS en COS Limburg zo’n 150 regionale ondernemers en beleidsmakers getuige waren van het uitroepen van de winnaar.

In een eerste reactie gaf directeur-eigenaar Rino Soeters te kennen:

“We zijn ontzettend blij dat we de MVO-prijs Maastricht-Heuvelland in ontvangst mogen nemen! Het getuigt ervan dat we op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen, ik noem dat altijd liever  ondernemen vanuit een maatschappelijke betrokkenheid,  goed bezig zijn. En met we bedoel ik nadrukkelijk ook onze medewerkers, zonder wie we onmogelijk deze prijs hadden kunnen binnenhalen”.

La Bergère Group kreeg de speciaal ontworpen  trofee uitgereikt uit handen van wethouder Andre Willems van Maastricht en mag zich twee jaar lang de “Meest Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Maastricht en het Heuvelland” noemen.

Naast La Bergère Group dongen Weelec  uit Maastricht en Zorgbureau Talent uit Margraten beiden als finalist mee naar de MVO-prijs.

Overwegingen van de jury

Om zich een gedegen en zo compleet mogelijk beeld te vormen heeft de jury bedrijfsbezoeken afgelegd bij de drie finalisten. “Wij wilden de finalisten zelf spreken, doorvragen, het bedrijf van binnen en buiten zien, hun gedrevenheid proeven”, aldus jurylid Pierre Gubbels, in het dagelijkse leven directeur van Medireva. “Wij hebben ons zo een goed en grondig beeld kunnen vormen van de drie bedrijven en op basis daarvan onze finale beraadslagingen gevoerd”. Toch was het voor de jury allerminst een gemakkelijke keuze. "Alle drie de bedrijven zijn een waardig  finalist en kunnen zich met recht een voorbeeldig ambassadeur noemen van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap in de regio ", aldus Gubbels.

Eén bedrijf stak er echter bovenuit, zo het juryrapport,  en onderscheidt zich door een enorme gedrevenheid en de nuchtere en integere manier waarop duurzaamheid in alle facetten van de bedrijfsvoering wordt toegepast. De wijze waarop maatschappelijke verantwoord ondernemen vorm krijgt en voor klanten, maar vooral ook voor het eigen personeel zeer tastbaar wordt ingevuld mag een voorbeeld heten voor anderen.

La Bergere Group kan zich met recht een inspirerend ambassadeur noemen van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap in de regio Maastricht-Heuvelland.

De speciaal voor de gelegenheid gemaakte MVO-bedrijfsfilms van de winnaar en de overige 2 finalisten zijn te zien op www.mvoprijs.nl en  www.immens.nl

Duurzaam ondernemen versterkt  de regio
De MVO-prijs Maastricht Heuvelland is dit jaar voor de eerste keer uitgereikt en is een initiatief van COS Limburg en IMMENS het platform van bedrijven in de regio die –samen met de MTB- kansen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

In samenwerking met de gemeenten in het Heuvelland wordt deze tweejaarlijkse prijs uitgereikt aan regionale ondernemingen die op maatschappelijk, ecologisch en economisch terrein succesvol zijn. "Met de organisatie van de MVO-prijs willen we bedrijven die hier bewust mee bezig zijn belonen en stimuleren hiermee door te gaan", aldus Ronald Kohnen, directeur COS Limburg. 

 

De jury

De jury van de IMMENS MVO-prijs Maastricht/Heuvelland 2013-2014 wordt gevormd door:

Een regionale jury waarin zitting hebben:

- Hans Verwijlen, directeur MTB;

- Ton Smeets, voorzitter Immens en eigenaar van Smeets advies;

- Thom Gordijn, directeur/eigenaar Health Center;

- Pierre Gubbels, directeur/eigenaar MediReva;

- Jenny van Leeuwen, manager Podium24.

Deze regionale jury wordt terzijde gestaan door een provinciale jury die tevens de MVO-prijzen in andere Limburgse regio’s jureert. Hierin hebben zitting:

- Bert Kersten (voorzitter), Gedeputeerde provincie Limburg voor Arbeidsmarkt en Onderwijs, Duurzaamheid en Energie;

- Annette van Waning, CSR manager Vebego en door het Nationaal Sustainability Congres verkozen tot MVO manager van het jaar 2012;

- Wim Weijnen, directeur Limburgse Werkgevers Vereniging.

 

Meer info

Als u meer informatie wilt, dan kunt u via het contactformulier op deze website contact met COS Limburg opnemen. Voor meer informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen kunt u ook terecht op www.mvoloont.com 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een (financiële) bijdrage van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de  gemeente Maastricht, , MTB en IMMENS.