Wedstrijdverloop

 

1. De shortlist

Voor de MVO Prijs Regio Zwolle hebben zich in totaal 24 bedrijven opgegeven. Uit deze lijst van 24 deelnemers heeft de jury een selectie gemaakt van 10 bedrijven, de shortlist. Deze selectie is gemaakt gebaseerd op de criteria die hier zijn vermeld. Deze 10 bedrijven (zie hier) zijn doorgegaan naar de publieksronde.

 

2. De publieksronde

Tijdens de publieksronde konden klant, kennis, leverancier, burger of contact een stem uitbrengen op de onderneming die naar eigen mening de beste resultaten op het gebied van duurzaamheid heeft behaald.

Uit de publieksronde zijn 5 bedrijven genomineerd, die verder gingen naar de pitchronde. De bedrijven zijn: RTK-ATK Kofferbak, Isala Dermatologisch Centrum, restaurant Moellies, Recycling Kampen Beheer en Wezenberg Transport BV.

 

3. De Pitchronde

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober in Doepark Nooterhof moesten de vijf semi-finalisten tegen elkaar strijden tijdens de pitchronde. Tijdens deze ronde moesten de vijf kandidaten de jury en aanwezig publiek ervan overtuigen waarom zij de MVO prijs Regio Zwolle verdienden. De jury selecteerde uiteindelijk, na een moeilijk juryberaad, 3 finalisten. Dit waren RTK-ATK Kofferbak, Isala Dermatologisch Centrum en Wezenberg Transport BV.

 

4. De bedrijvenbezoeken

In de weken na de pitchronde, bracht de jury bezoeken aan ieder van de 3 finalisten. Tijdens deze bezoeken, die ieder ongeveer 2 uur duurden, kregen de juryleden een kijkje achter de schermen van elk van de finalisten. Samen met de resultaten van de pitchronde, de kwaliteit van de bedrijvenprofielen e.d. had de jury nu genoeg materiaal om de winnaar te kiezen.

 

5. De finale

De winnaar werd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Zwolle op donderdagmiddag 9 januari bekend gemaakt. Juryvoorzitter en Gedeputeerde Ineke Bakker heeft tijdens dit evenement de trofee overhandigd aan de winnaar, Wezenberg Transport BV uit IJsselmuiden, Kampen.

DORZ