Deelnemers

 

Voor de MVO Prijs Regio Zwolle hebben zich in totaal 24 bedrijven opgegeven. Hieronder staat de lijst van 10 bedrijven die door de jury zijn geselecteerd voor de shortlist.

 

1. Isala Dermatologisch Centrum (www.isala.nl/dermatologie)
Isala Dermatologisch centrum durft de MVO-nominatie aan!
Bij ons stroomt goed en verantwoord ondernemen inmiddels door onze aderen! Dit inspireert ook andere zorgverleners uit ons netwerk. Wij zien dat de vonk overspringt! Verantwoorde en vriendelijke zorg voor onze omgeving, natuurlijk staan onze patiënten èn medewerkers hierin centraal. De eindeloze vraag naar zorg door de maatschappij in zijn geheel zal moeten worden opgebracht. En de maatschappij zijn u en wij samen. Help ons daarbij en stem! 

 

2. Stichting Kringloop Zwolle (www.kringloopzwolle.nl)
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: TNO heeft in 2008 onderzocht en vastgesteld dat iedere ton verwerkte goederen staat voor een ton besparing op de CO2 uitstoot. Tel daarbij op de elektrische energie die wordt opgewekt door eigen zonnepanelen in samenwerking met de WKK (warmte- kracht koppeling)-centrale en het moge duidelijk zijn dat de Stichting Kringloop Zwolle goed bezig is om haar bijdrage te leveren aan een goede leefomgeving in Zwolle.
Kringloop Zwolle is aangesloten bij de BKN (Brancheorganisatie Kringloopbedrijven Nederland).BKN heeft de laatste tijd gewerkt aan een keurmerk voor kringloopbedrijven. Daarin worden een aantal eisen en wensen geformuleerd waaraan aan de leden moeten voldoen om zich een volwaardige, duurzame en maatschappelijk verantwoorde onderneming te mogen noemen.
Dus alle reden om te stemmen op Stichting Kringloop Zwolle!!

 

3. WEEVER BV (www.weever.nl)
Duurzaam ondernemen is een van de bouwstenen die WEEVER uit Kampen tot een stabiel familiebedrijf maakt. Elke generatie heeft oog voor mens en milieu. We slopen verantwoord en gebruiken bij de bouw duurzame materialen. Daarnaast denken we ook na over gebruikerslasten en een gezond binnenklimaat en denken hier proactief in mee. Onze mensen geven wij, ondanks eventuele beperkingen, de tijd en ruimte om het vak te leren. Iedereen kan zijn talenten ontwikkelen, wat tevens tot uiting komt in onze sponsoractiviteiten. Zo zijn wij een van de hoofdsponsoren van voetbalvereniging IJVV en steunen daarnaast ontzettend veel (sport)verenigingen. Het verenigingsleven zien wij als de spil van de samenleving. Ook hebben wij jarenlang auto- en motorsporttalenten ondersteund. Duurzaam ondernemen is voor WEEVER meer dan verantwoord bouwen. Wij zetten ons in voor een solide samenleving.

 

4. Ewoning BV (www.ewoning.nl)
Ewoning BV is een jong innovatief bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en bouwen van energiewinst-woningen tegen lage prijzen. Via een uniek bouwconcept worden de Ewoningen optimaal geïsoleerd en vrijwel volledig wind- en kierdicht gemaakt. De Ewoningen kunnen door de toepassing van eps-blokken zeer snel worden gebouwd, waardoor de bouwkosten laag blijven. In combinatie met de toepassing van zonnepanelen kan de energierekening tot vrijwel nul worden gereduceerd.
In deze tijd waarin de woningmarkt volledig op slot zit, biedt Ewoning BV hiermee een uniek woningconcept aan dat grote kansen biedt om de woningmarkt op een duurzame en tegelijkertijd betaalbare manier weer vlot te trekken. Voor meer informatie, zie www.ewoning.nl

 

5. Vrijetijdspark Beerze Bulten (www.beerzebulten.nl)
Vrijetijdspark Beerze Bulten is een toonaangevende speler in de recreatiebranche op het gebied van verblijfs- en dagrecreatie. Een van de pijlers van Beerze Bulten is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het park is al jaren in het bezit van de gouden Greenkey, het hoogst haalbare milieukeurmerk in de recreatiebranche. Maatschappelijk zet zij zich in middels de Bultje Foundation. Een speciaal opgerichte foundation waarvan de mascotte Bultje ambassadeur is. Gasten kunnen ideeën indienen voor goede doelen. Inmiddels heeft de foundation al meer dan 1.000 vrienden!

 

6. Installatietechniek Groen (www.installatietechniek-groen.nl)
De aanstekelijke golf van duurzaamheid waarop Groen inzet, heeft geleid tot vergroening van de regio. Letterlijk en figuurlijk. 

 

7. Restaurant Moellies (www.moellies.nl)
Moellies: gezellig restaurant in Dronten voor lunch en diner: www.moellies.nl. Ons motto is “Proef de Aandacht”. Dit komt terug in planet, people en profit. Onze gerechten komen uit eigen keuken met ingrediënten zoveel mogelijk biologisch en afkomstig uit Flevoland. Zodat wij én onze gasten de leveranciers kennen en de regionale economie versterkt. Door veel zelf te maken gebruiken we bijna geen producten met E-nummers. Onze energie is duurzaam, we benutten een houtkachel voor verwarming.

 

8. ATK-RTK-Kofferbak (www.atk-rtk.nl)
“We zijn klaar voor de toekomst”
Met een splinternieuw Milieuvriendelijk–Sociaal–Cultureel– Creatief–Bedrijfssamenwerkingsgebouw aan de Ambachtsstraat 21 in Kampen is ATK-RTK-KOFFERBAK klaar voor de toekomst.
Het garagebedrijf(ATK) de revisie(RTK) en een theater(KOFFERBAK) onder een dak. Na jaren plannen maken een prachtig resultaat. Duurzaam en MVO passen bij elkaar, net als samenwerken. Daar geloven wij in en dat dragen wij met en in ons nieuwe pand, wat we samen gebruiken met zes huurders, ook graag uit. En met succes, zo mogen we na vier maanden wel zeggen. Redenen genoeg om op ons te stemmen!

 

9. Recycling Kampen Beheer BV (www.recycling-kampen.nl)
Recycling Kampen is een duurzaam Recycling bedrijf. Naast onze eigen prestaties op gebied van milieu en sociaal-ethische kwesties vinden wij het belangrijk om de dialoog met onze stakeholders aan te gaan over duurzaamheid. In 2013 hebben we opvallende resultaten geboekt met onze digitale sponsoractie, dat door de innovatieve aanpak Recycling Kampen veel bekendheid heeft opgeleverd.
Omdat we er van bewust zijn dat implementatie van MVO een breed draagvlak op de werkvloer vereist, ondernemen we voortdurend acties om de participatie en enthousiasme van onze medewerkers te stimuleren. Zo zijn met z'n allen met duurzaamheid bezig!
Zie recyclingkampen.nl en recyclingkampensponsort.nl

 

10. B. Wezenberg Transport B.V. (www.wezenberg.nl)
Wezenberg Groep isgespecialiseerd in transport, warehousing en trailers. Wezenberg Groep wil zuinig zijn op deze aardbol en de mensen die daarop leven. Onze bedrijfsvoering brengt nu eenmaal met zich mee dat we "een aanslag" moeten plegen op fossiele brandstoffen. Wij nemen daarom onze verantwoordelijkheid door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. We hebben o.a. veel aanpassingen in ons wagenpark doorgevoerd om de luchtkwaliteit te verbeteren door minder CO2 uit te stoten. Wij zijn de gelukkige winnaar van een Lean and Green award. Wat inhoudt dat we ons inspannen  om de CO2 uitstoot tussen 2010 en 2015 te reduceren met minimaal 20%. www.wezenberg.nl

DORZ