Finalisten MVO-prijs Tilburg 2010

Bierbrouwerij de Koningshoeven is uitgeroepen tot winnaar van de MVO-prijs Tilburg 2010. De MVO-award werd uitgereikt door wethouder economie Erik de Ridder. De andere twee finalisten waren ‘Van Helvoirt Groenprojecten’ en ‘Hoppenbrouwers Elektrotechniek’.

De winnaar van de MVO-prijs Tilburg ontvangt:

  • de MVO Award (een duurzame trofee, gemaakt door kunstenaar Guus Voermans);
  • publicitaire aandacht in verschillende media; en
  • een eervolle vermelding op de website.

Bovendien mag het bedrijf zich de komende twee jaar de duurzaamste MKB'er van de gemeente Tilburg noemen.

Publieksverkiezing
Hieronder vindt u de zes bedrijven die in een eerder stadium door de jury zijn genomineerd (in willekeurige volgorde). Elke inwoner van Tilburg heeft hierop zijn of haar voorkeursstem kunnen uitbrengen. Ook mochten alle werknemers, kennissen, klanten en andere relaties van de deelnemende bedrijven via de website hun stem bekend maken. Stemmen kon via de website tot 15 september 2010, via deze website.

De zes genomineerde bedrijven: Van Helvoirt Groenprojecten, Brouwerij Koningshoeven, Rocks ’n Rivers, Delicia, Hoppenbrouwers Elektrotechniek en Koninklijke Saan.
Meer informatie over de MVO-inspanningen van deze bedrijven vindt u door het document hieronder te openen: 
 MVO-prijs Tilburg 2010 - zes genomineerden 100726(3)


De drie hoogst scorende bedrijven gingen door naar de finale. De jury heeft bedrijfsbezoeken afgelegd bij deze drie publieksfavorieten, waarna zij de de winnaar heeft gekozen. Op donderdag 7 oktober 2010 werd de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt tijdens een BORT-bijeenkomst te Tilburg. Zie het kopje 'prijsuitreiking' voor meer info.

Terugblik

MVO-prijs Tilburg 2008
CZL Tilburg B.V. is uitgeroepen tot winnaar van de MVO-prijs Tilburg 2008!
De zes ondernemers die waren genomineerd voor de MVO-prijs Tilburg 2008 waren (in alfabetische volgorde): 

1.         CZL Tilburg B.V.
2.         Kwantum
3.         Jos van den Bersselaar Constructie B.V.
4.         Rabobank Tilburg en omstreken
5.         International Tape Company B.V., Team Cartoseal
6.         Verbouwshop

Van de aangemelde kandidaten bleven na een publieke jurering nog drie ondernemingen over in de finale. De finalisten waren CZL Tilburg B.V., de ‘International Tape Company BV, team Cartoseal’ en de ‘Verbouwshop’. De vakjury prees alle drie de finalisten en noemde ze goede voorbeelden voor alle Tilburgse ondernemers. Klik hier voor meer informatie over de finalisten.

Over de uiteindelijke winnaar CZL Tilburg B.V. zei de jury dat het bedrijf zich onderscheidt door in een moeilijke markt (business-to-business) met betrokken personeel in te zetten op milieuwinst door het bieden van nieuwe oplossingen aan de klanten. Op het gebied van arbeidsomstandigheden, wet- en regelgeving en milieuzaken loopt CZL Tilburg steeds voorop en is vaak een voorbeeld voor branchegenoten.

De vakjury 2008 bestond uit Gerard de Groot, directeur Instituut voor Ontwikkelingsvraagstukken van de Universiteit van Tilburg, Loet Visschers, Hoofd programma management Provincie Brabant, en Sjef Langeveld, voormalig directeur van Both ENDS, organisatie voor duurzame ontwikkeling.  

 

Prijsuitreiking 2008
De bekendmaking van de MVO-prijs Tilburg 2008 vond plaats op 23 oktober 2008 in het Willem II stadion tijdens de Regio Business Dagen. Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaven Anne-Marie Rakhorst (zakenvrouw van het jaar 2000) en wethouder Marieke Moorman van de gemeente Tilburg de meerwaarde aan van verantwoord ondernemerschap. De prijs werd uitgereikt door Marieke Moorman. 

 


Tini van Laarhoven (links) , algemeen directeur van CZL Tilburg B.V. en winnaar van de MVO-prijs Tilburg 2008, samen met Gerard de Groot (jurylid) en Marieke Moorman (wethouder gemeente Tilburg)
Foto: COS Brabant

Ook deelnemen aan de MVO-prijs Tilburg?
"Everyone can be a winner!"
Heeft u de MVO-prijs Tilburg 2008 of 2010 gemist? In 2012 is er weer een nieuwe MVO-prijs in de gemeente Tilburg. Voor meer informatie klik hier.

 

GemeentelogoTilburg
20130122 logo MVO013
Schermafbeelding 2015-04-10 om 10.06.21
Schermafbeelding 2015-04-10 om 10.25.51