Welkom bij de MVO-prijs Veghel-Uden-Schijndel

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat over de winnende combinatie van people, planet en profit. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op samenleving en milieu, zijn de komende jaren de duidelijke koplopers in hun sector. Koplopers zijn de trekkers van de economie in Nederland. Maar ook daarbuiten hebben koplopers invloed op een duurzame samenleving. 
Switch wil MVO binnen Brabant stimuleren. Daarom hebben Switch en de gemeenten Veghel, Uden en Schijndel samen met de koepel van ondernemersverenigingen ReVUS besloten de MVO-prijs Veghel-Uden-Schijndel in het leven te roepen. De MVO-prijs beloont de progressiefste ondernemer voor de voortrekkersrol die hij/zij daarin speelt, en zet andere vooruitstrevende ondernemers in het zonnetje.

Wat is de MVO-prijs?
De MVO-prijs is een tweejaarlijkse prijs voor ondernemingen uit de gemeenten Veghel, Uden en Schijndel, die succesvol zijn door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Via deze tweejaarlijkse prijs komen deze ondernemingen beter in beeld. Tevens kunnen zij andere bedrijven inspireren. De winnaar van de MVO-prijs ontvangt een duurzame trofee, gemaakt door kunstenaar Guus Voermans. Verder krijgt de winnaar volop regionale en landelijke publiciteit. Bovendien mag het winnende bedrijf zich de komende twee jaar De Beste Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van de gemeenten Veghel, Uden en Schijndel noemen.

Verloop wedstrijd

Ondernemers uit de gemeenten Veghel, Uden en Schijndel konden zich in 2011 en 2013 aanmelden met hun bedrijf. Of zij konden een ander bedrijf aanmelden. Een onafhankelijke vakjury beoordeelde de inzendingen en selecteerde hieruit zes bedrijven die meedingen naar de MVO-prijs. Deze zes genomineerde stonden op deze website. Het publiek in Veghel, Uden en Schijndel koos in die periode via een online publieksstemming de drie finalisten. De drie bedrijven met de meeste stemmen gingen door naar de finale. Uiteindelijk maakte de jury aan de hand van het aanmeldformulier en een bedrijfsbezoek de keuze voor de winnaar.

Prijsuitreiking
De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking werd omkleed met een inhoudelijk programma. Voor meer info, zie ook het kopje 'Prijsuitreiking'.

Meer info
Als u meer informatie wilt, dan kunt u via het contactformulier op deze website contact met Switch opnemen. Voor meer informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen kunt u ook terecht op www.mvoloont.com

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van gemeenten Veghel, Uden en Schijndel, en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gemeente Veghel
Gemeente Uden
Gemeente Schijndel_logo
logo ReVUS_logo